Login: Email  Adgangskode  Husk mig Glemt kodeord »
public: TrueUdsendt af www.Get2Press.dk d. 31 januar 2017 « Tilbage til forsiden
”Selvhelende” ståltag
Råvaren til en helt ny generation af ståltagplader er sammensat på en måde, så pladerne så at sige reparerer sig selv, hvis der skulle komme ridser eller skrammer i overfladen, og samtidig er pladerne særdeles resistente overfor saltvand
Råvaren til en helt ny generation af ståltagplader er sammensat på en måde, så pladerne så at sige reparerer sig selv, hvis der skulle komme ridser eller skrammer i overfladen, og samtidig er pladerne særdeles resistente overfor saltvand
Den nye råvare – Optigal – er udviklet af ArcelorMittal i tæt samarbejde med den verdens-omspændende producent af ståltage Metrotile, der har været førende på markedet for stål-tagsløsninger de seneste mere end 60 år. Teknisk set er Optigal en legering af zink, alumi-nium og magnesium, der påføres tagpladerne før den sidste slutfinish, hvor anvendelsen af magnesium til legeringen er en helt ny metode i forhold til tidligere.

Oprindelig opstod idéen ud fra et ønske om, at gøre ståltagpladerne endnu mere mod-standsdygtige overfor primært påvirkning af saltvand, som jo kan være en udfordring i specielt kystnære områder. Optigal giver således en mindst dobbelt så god beskyttelse mod korrosion (for eksempel rustdannelse) som traditionel varmgalvanisering.

Som en ”sidegevinst” viste det sig, at Optigal desuden har en evne til at generere et nyt be-skyttelseslag, hvis der skulle kommer ridser i tagpladernes overflade. De forskellige beskyt-telseslag vandrer så at sige ganske enkelt hen over de utilsigtede åbne flader, så evt. ridser eller skrammer lukkes igen.

Rent miljømæssigt betyder brugen af magnesium i legeringen i øvrigt, at Optigal – ud over at være en råvare med særdeles lang holdbarhed - afgiver 50% mindre zink til grundvandet i forhold til for eksempel galvaniseret stål.

Metrotile A/S i Thisted (metrotile.dk) sælger og markedsfører lette ståltagsløsninger til hele Skandinavien i en lang række forskellige designs og farver udvalgt efter nordisk byggetradition. Ståltage kan ofte med fordel anvendes som alternativ til andre tagløsninger som for eksempel eternit og tagpap i forbindelse med private boliger, sommerhuse, landbrug, større ejendomme og erhverv. Et ståltag er relativt billigt i indkøb, det er op til syv gange lettere end traditionelle tagløsninger, og samtidig stiller det ikke så store krav til selve tagkonstruktionen (det kan blandt andet i mange tilfælde monteres direkte på det eksisterende tag) og er hurtigt at montere. Et ståltag koster således typisk ned til det halve i forhold andre tagløsninger. Udover ståltage har Metrotile et komplet sortiment indenfor tilbehør til inddækninger, tagrender og befæstigelse samt undertage.

Alle tagløsninger – Quartz, Prestige og Prestige(ACO) - fra Metrotile leveres i øvrigt med 40 års produktgaranti.


Billedtekst:
Med udviklingen af den nye råvare Optigal kan Metrotile (metrotile.dk) nu levere ståltagpla-der, der er mere end dobbelt så modstandsdygtige overfor saltvand som tidligere løsninger. Som en sidegevinst ”heler” overfladen sig selv, hvis der skulle kommer skrammer eller ridser.
Yderligere information
Metrotile A/S Metrotile A/S
Thomas Bach
Tlf.: 70209901
Fax: 70209902
metrotile.dk
tb@metrotile.dk tb@metrotile.dk
Filer og billeder Filer og billeder
170001_OPTIGAL.doc
Metrotile_Bond_PRESTIGE_optigal.jpg
170001_OPTIGAL.pdf
Metrotile_optigal.jpg
Udskriv pressemeddelelse Udskriv
Send pressemeddelelse Send pressemeddelelse
Hent som word Hent som word
Flere pressemeddelelser Flere pressemeddelelser