Login: Email  Adgangskode  Husk mig Glemt kodeord »
public: TrueUdsendt af www.Get2Press.dk d. 1 februar 2017 « Tilbage til forsiden
Lille risiko for resistensudvikling ved brug af Zuprevo
En nylig offentliggjort undersøgelse1 viser, at brug af lægemidlet Zuprevo kun har en meget kortvarig og ubetydelig påvirkning af bakterierne i tarmkanalen. Derved er der en lav risiko for at tarmbakterier udvikler resistens.
Det aktive stof i Zuprevo er tildipirosin. Efter injektion i musklen koncentreres det i særlige celler i kroppen, hvor det holder sig i lang tid. Faktisk så længe, at der er op til 14 dages bakteriedræbende koncentration mod infektioner i de væv hvor cellerne er, efter bare én injektion af lægemidlet. Samtidig betyder det, at koncentrationen af tildipirosin i tarmkanalen indenfor et døgn efter behandling falder til et niveau hvor det stort set ikke påvirker tarmens bakterier, da de celler hvor lægemidlet opkoncentreres ikke findes i tarmkanalen.
Tildipirosin er et såkaldt makrolid. Makrolider er ofte anvendt gennem munden, men med tildipirosin kan man ved injektion bringe stoffet direkte til de steder i kroppen, hvor man ønsker det skal virke og stort set holde det væk fra de områder i kroppen, hvor der er flest af de bakterier, som man ikke ønsker at påvirke. Det betyder også, at man anvender en markant mindre mængde antibiotika, målt i kg aktivt stof end hvis man skulle gennemføre en tilsvarende behandling med et lignende antibiotika til indgivelse gennem munden.
MSD Animal Health anbefaler, at man i de tilfælde, hvor det er et makrolid der skal anvendes, overvejer om en enkelt injektion skal erstatte behandling gennem foder og vand, da man herved kan målrette behandlingen til enkelte dyr eller grupper af dyr. Også herved spares der antibiotika.
Zuprevo er godkendt til anvendelse mod de fleste alvorlige luftvejssygdomme i danske grise og vil derfor være et godt alternativ til flokbehandling gennem munden, når dette er påkrævet pga. udbrud af de sygdomme, som Zuprevo er virksom imod.
For besætninger som ligger tæt på ”gult-kort grænsen” er der her en mulighed for at reducere det samlede forbrug.
Spørgsmål vedr. denne pressemeddelelse kan rettes til John Haugegaard, john.haugegaard2@merck.com , 23 71 22 66

1) J. vet. Pharmacol. Therap.: A microbiological assay to estimate the antimicrobial activity of parenteral tildipirosin against foodborne pathogens and commensals in the colon of beef cattle and pigs

Om MSD Animal Health
MSD Animal Health, med hovedsæde i Madison, N.J. USA, fokuserer på forskning, udvikling, produktion og markedsføring af veterinære produkter. MSD Animal Health er drevet af missionen The Science of Healthier AnimalsTM, som betyder, at firmaet tilbyder kunderne en af de bredeste og mest innovative veterinære produktporteføljer, der spænder lige fra produkter til at forbedre ydeevnen, til produkter til forebyggelse, behandling og kontrol af sygdomme hos både produktions- og selskabsdyr. MSD Animal Health er fuldt ud ejet af Merck & Co., Inc., der har hovedsæde i Kenilworth, N.J. USA. For yderligere information, besøg www.msd-animal-health.dk
Yderligere information
Intervet/MSD Animal Health Intervet/MSD Animal Health
Anette Rasmussen
Tlf.: 44 82 42 00
http://
anette.rasmussen@merck.com anette.rasmussen@merck.com
Udskriv pressemeddelelse Udskriv
Send pressemeddelelse Send pressemeddelelse
Hent som word Hent som word
Flere pressemeddelelser Flere pressemeddelelser