Login: Email  Adgangskode  Husk mig Glemt kodeord »
public: TrueUdsendt af www.Get2Press.dk d. 27 februar 2017 « Tilbage til forsiden
Pressemøde i Riverart 2017
Riverart inviterer til pressemøde torsdag den 9. marts 2017 kl. 12.00-14.00 på Jysk Musikteater, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg. Der bydes på en let anretning ved pressemødets begyndelse.
Invitation til Pressemøde i Riverart
Riverart inviterer til pressemøde torsdag den 9. marts 2017 kl. 12.00-14.00 på Jysk Musikteater, Papirfabrikken 80, 8600 Silkeborg.
Der bydes på en let anretning ved pressemødets begyndelse.

River Art og Silkeborg Ildfestregatta gentænker

Der venter en flot og spektakulær fuldmånebegivenhed som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, når Hjejleflåden under Silkeborg Ildfestregatta i august sejler gennem den bynære del af Gudenåen.
Derfra vil gående og sejlende mennesker se fantasifulde tableauer på bredden og når bådene ud på aftenen vender tilbage til Havnen og den store folkemængde midt i Silkeborg, vil den spektakulære ny-produktion over byens historie, ”Waternymph”, udfolde sig i det åbne rum.

Ild, vand, lyd og lys
I forbindelse med Europæisk Kulturby Aarhus 2017, bidrager River Art med kunstneriske elementer til Silkeborg ildfestregatta. Der bliver både performative elementer og udsmykninger, som kan opleves af alle, der deltager i Ildfestregattaen. River Arts ambition er at genoplive tidligere tiders dyder omkring ilden, vandet og lyset samt at involvere borgere og publikum på en helt ny måde.

Formand for foreningen River Art, Ulla Voss Gjesing, udtaler: ”River Art skaber en fantastisk oplevelse for folk i alle aldre. Det handler i høj grad om selv at være med til at skabe begivenheden og alle sejl er sat til for skabe den involvering, der vil være med til at forny Ildfestregattaen. Det er motorbådsklubben, der arbejder med udsmykning, det er løbeklubber, ungdomsskole, guideforeningen og mange, mange andre.”

Genoplivning af historien
Det sammenbindende element i aktiviteterne er Silkeborg historie. Den danner baggrund for 12 tableauer langs den bynære del af Gudenåen ved Silkeborg. Silkeborg voksede op midt i 1800-tallet omkring en papirproduktion, en handelsplads opstod, her blev urbaniseret, dampskibet Hjejlen blev sat i søen, man byggede huse og byen oplevede en stor befolkningstilvækst. I dag er her en moderne by.
Også til skabelsen af storyboardet bag den store performance ”Waternymph” har de to art directors fra Comediants, Barcelona, ligeledes udvalgt en række vigtige scener fra byens unge historie.

Produktionen er i gang
Alle sejl er sat til for at engagere og koordinere de mange grupper, personer og aktiviteter som vil indgå i River Arts aktiviteter i 2017. Der skal skabes kostumer, fremstilles udsmykninger til skibene i Hjejleflåden, laves tableauer og organiseres en lang række af praktiske ting. Forberedelserne omfatter flere store workshops, hvor professionelle og andre medvirkende mødes i løbet af foråret og afprøver scener til den store totalperformance, ”Waternympf”. Næste store interne workshop finder sted medio marts.

Waternymph
Hele fortællingen bindes sammen af den spektakulære figur ”Waternympf” – en syngende fortæller i skikkelse af mezzosopran Mette Østergaard, der (højt hævet i en manitou) svæver over det hele. ”Waternymph” varer ca. ½ time og foregår til august udendørs og hver aften i hele havneområdet i Silkeborg. Den er fuld af imponerende visuelle og overraskende elementer. Sang, dans, lyselementer og forskellige stilarter vil væve sig ind og ud mellem hinanden i én stor samlet fortælling,

Flemming Giese, der er projektleder for udviklingen og produktionen River Arts aktiviteter, udtaler: ”Waternymph er en spektakulær udendørs totalperformance, der inviterer til inspirerende møder på tværs af generationer og kulturer. Det er af høj kunstnerisk kvalitet, og det bliver noget som ingen før har set mage til. Det bliver fantastisk!.”

PROGRAM 12.00-13.00
Kort velkomst
v. bestyrelsesmedlem i foreningen River Art, direktør Iben From
Fuldmåneevents i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
v. Administrerende direktør i Aarhus 2017 Rebecca Matthews
Overordnede ambitioner for River Arts aktiviteter i 2017
v. formand for foreningen River Art, centerleder Ulla Voss Gjesing
Idégrundlaget for nyproduktionen ”Waternymph”
v. Jaume Bernadet Munne og Jin Hua, art directors fra Comediants, Barcelona. (NB foregår på engelsk)
Orientering om River Arts øvrige aktiviteter i 2017
v. projektleder for River Art Flemming Poul Giese
Orientering om Silkeborg Ildfestregatta
v. formand for Silkeborg ildfestregatta Kurt Pedersen
Besigtigelse af Stryget mm. (lige ved Jysk Musikteater)

Program 13.00-14.00
Mulighed for individuel dialog og interviews med alle indlægsholdere ovenfor.
Udlevering af pressekit.

Tilmelding: Senest 2. marts kl. 12 til projektleder Flemming Poul Giese, riverart2017@gmail.com
Yderligere information
Riverart Riverart
Flemming Poul Giese
Tlf.: 26223071
http://riverart.dk
riverart2017@gmail.com riverart2017@gmail.com
Filer og billeder Filer og billeder
170227_Pressemeddelse-2-River_Art.pdf
Udskriv pressemeddelelse Udskriv
Send pressemeddelelse Send pressemeddelelse
Hent som word Hent som word
Flere pressemeddelelser Flere pressemeddelelser